Info

u fazi popunjavanja

Danas

... bez programa ...

Najavljujemo

... bez programa ...

apap EU kulture programme

Kultura promjene

25.2.-10.3. non-stop &TD U REZIDENCIJI – Karol Tyminski

25.2.-10.3. non-stop &TD U REZIDENCIJI – Karol Tyminski, u sklopu Apap-Performing Europe @ Teatar
&TD i Kino Forum

Beep (radni naslov) nova je plesna predstava mladog poljskog koreografa i izvođača Karola Tyminskog koji proučava fenomen psihofizike koji se događa kod ekstremnih fizičkih napora ili ekstremnih psihičkih stanja. Naslov Beep uzet je od termina “Beep test”. Ovaj test procjenjuje motorne kapacitete ljudske izdržljivosti. U ovom slučaju motorni kapaciteti su shvaćeni kao osobna snaga kojom se suprotstavljamo mogućnosti umora i dugoročnoj sposobnosti za obavljanje određenog posla. Predstava je zamišljena kao punk koncert u kojem će sudjelovati plesač i nekoliko muzičara.

Umjetnička rezidencija Karola Tyminskog dio je međunarodnog projekta APAP – Performing Europe koji se održava uz potporu Europske komisije u sklopu Programa Kultura 2007.-2013.¸Sadržaj ove publikacije odražava isključivo stavove autora i Europska komisija ne preuzima odgovornost za bilo kakvo korištenje informacija koje se ovdje nalaze.

Zadnja izmjena: 07. Veljača 2013. u 15:02

21.1.-21.2.2013. &TD u rezidenciji - Roberta Milevoj

„Roberta, opet “ (radni naslov) je novi solo Roberte Milevoj inspiriran plesnim filmom Contrada u režiji Matije Debeljuha.  Predstava nastaje kao reakcija na bivanje u prirodnom okruženju i promišljanju veze između osobnog doživljaja i scenskog potencijala koje takvo iskustvo nosi sa sobom, kao i veze između filmskog i plesnog medija te njihovog međusobnog utjecaja na razini izvedbe.

Kako je moguće percipirati vanjski prostor obitavanja slično kao i izvedbeni scenski prostor. Je li ovaj prvi mjesto iz kojeg crpimo inspiraciju za ovaj sljedeći u kojem se djelo realizira. Je li moguće da se prostor transformira jer se naša percepcija naspram njega mijenja. Da li je moguće uspostaviti novi imaginarni prostor kroz senzaciju tijela i njegovih perceptivnih sposobnosti. Da li je ono što vidimo zaista upravo to što vidimo ili je moguća neka druga ideja nečeg poznatog i definiranog.

Zadnja izmjena: 27. Prosinac 2012. u 14:08

Hrvatski umjetnici odlaze na rezidenciju u Litvu u sklopu „SC u Rezidenciji“!

SC u Rezidenciji Kulture promjene Studentskog centra i Litavska Unija kompozitora na umjetničku rezidenciju u Druskininkai u Litvi od 18. lipnja do 1.srpnja, 2012. šalju dva mlada hrvatska umjetnika, skladateljicu Anu Horvat i multimedijalnog umjetnika Davora Sanvincentija. Hrvatski će umjetnici zajedno s mladim kompozitorima i vizualnim/medijskim umjetnicima iz raznih krajeva diljem svijeta dva tjedna boraviti u gradu Druskininkai, 130 km od glavnog grada Litve, Vilniusa, u sklopu programa AIR Druskininkai . Uz individualni rad te zajedničke suradnje umjetnika  na projektima, AIR Druskininkai organizira i zajedničke izlete, večernje javne prezentacije umjetničkih radova te diskusije skladatelja i umjetnika u prostoru Muzeja „M. K. Ciurlionis“.

Opširnije

Zadnja izmjena: 18. Lipanj 2012. u 16:15

&TD u rezidenciji (APAP) – Irena Čurik & Silke Grabinger

Hrvatska kazališna redateljica i dramaturginja Irena Čurik od 12 do 24. lipnja, 2012. surađivati će s austrijskom plesačicom i koreografkinjom Silke Grabinger na razvoju novog desetminutnog kazališnog djela u sklopu druge edicije predstave “Versuchsperson Silke Grabinger”.


Silke Grabinger

Opširnije

Zadnja izmjena: 12. Lipanj 2012. u 13:08

&TD u rezidenciji (APAP) – Budor & Čule: Skok

Umjetničko-dizajnerski duo Dora Budor & Maja Čule od 4. do 20. lipnja u Kinu SC radit će na razvoju svog novog projekta radnog naziva “Skok”.Rezidencija Budor & Čule u Kinu SC održava se u sklopu projekta “Apap – PerformingEurope u kojem navedeni duo sudjeluje kao predstavnik Studentskog centra – Kulture promjene. U sklopu Apap-a, Budor & Čule već su se predstavile u Berlinu i Salzburgu, a u listopadu ih očekuje premijera projekta “Skok” u Bergenu te nakon toga u Zagrebu i Berlinu. Prezentacija rezidencije i projekta “Skok” zakazana je za 18.6.2012. u 19 sati u Kinu SC.

Opširnije

Zadnja izmjena: 31. Svibanj 2012. u 18:33

Mala Kline, Petra Veber, Andrea Božić te Alen i Nenad Sinkauz u rezidenciji u Teatru &TD!

Rezidencijalni program Kulture promjene SC-a&TD u Rezidenciji“ u svibnju će pored već najavljenih poljsko-njemačkih umjetnica koje rade na plesnoj predstavi “Stand up” u režiji i koreografiji Anne Nowicke od 18. do 29.5.2012. u prostorima Teatra &TD ugostiti dvije slovenske umjetnice, kazališnu autoricu Malu Kline, scenografkinju Petru Veber, hrvatsku izvedbenu umjetnicu Andreu Božić te glazbenike i kompozitore AlenaNenada Sinkauza.

Opširnije

Zadnja izmjena: 23. Svibanj 2012. u 19:35

Anna Nowicka: Stand up & besplatan plesni trening u &TD-u!

Rezidencijalni program Kulture promjene SC-a „&TD u Rezidenciji“ u svibnju će u prostorima Teatra &TD ugostiti pet poljskih i njemačkih plesnih autorica Annu Nowicku, Magdalenu Ptasznik, Claire Vivianne Sobottke, Katarzynu Szugajew i Sandru Blatterer. Umjetnice će od 3.-25. svibnja, 2012. raditi na predstavi „Stand up“ u režiji i koreografiji Anne Nowicke.

Opširnije

Zadnja izmjena: 03. Svibanj 2012. u 22:38

Mala Kline, Petra Veber i East Rodeo u rezidenciji u Teatru &TD!

Rezidencijalni program Kulture promjene SC-a „&TD u Rezidenciji“ u novoj godini nastavlja s programom te će od 8. do 16. veljače, 2012. u prostorima Teatra &TD ugostiti dvije slovenske umjetnice, kazališnu autoricu Malu Kline, scenografkinju Petru Veber te hrvatski dio benda East Rodeo, Alena i Nenada Sinkauza. Umjetnici će raditi na predstavi „Eden“ u produkciji Pekinpah – Kink Kong i E.P.I. centra te koprodukciji DasArtsa, Teatra &TD i En-Knapa.

Veljača u &TD predstavit će veći dio &TD-ovih prošlogodišnjih produkcija i koprodukcija, započeti s prvom u nizu kazališnih radionica (Radionica kompozicije i izvođenja imidža pod vodstvom Male Kline), nastaviti projekt „&TD u Rezidenciji“ koji mladim međunarodnim umjetnicima omogućuje rad na projektu u Hrvatskoj i kontakt s hrvatskom scenom, poslati Irenu Čurik, mladu kazališnu autoricu na rezidenciju u u Tanzfabrik Berlin u sklopu međunarodnog i sredstvima EU Programa Kulture potpomognutog projekta „Apap-Performing Europe“ te ponuditi još jedan modul rada.

Opširnije

Zadnja izmjena: 08. Veljača 2012. u 11:59

Lee Delong i ekipa predstave Slavuj u rezidenciji u Kinu Forum!

&TD u Rezidenciji: „Slavuj“ /  11. – 31. Siječnja, 2012. godine @ Kino Forum

9.2.2012. u 20h PRETpremijera @ MCUK, Scena Travno (Božidara Magovca 17); ulaz besplatan!

10.2.2012. u 20h PREMIJERA @ MCUK, Scena Travno (Božidara Magovca 17); www.cirkusanti.hr

Opširnije

Zadnja izmjena: 08. Veljača 2012. u 12:04

Mala Kline, Julian Hetzel, Anna Nowicka: Orlando

13.-18.6. EDU&TD: Negotiating My Bliss (Mala Kline) - radionica kompozicije 
18.6.2011. 15h Prezentacija radionice @ polukružna dvorana Teatra &TD

'Negotiating My Bliss' – radionica kompozicije
Voditeljica radionice: Mala Kline
Suradnici: Anna Nowicka i Julian Hetzel

13 – 18/6/2011, svakodnevno 10– 14h, 15–18h
U subotu 18.6. od 15h otvorena prezentacija samostalnih radova polaznika.


"Radionica se temelji na istraživanju različitih alata i pristupa koji omogućuju stvaranje vlastitih samostalnih radova. Koristimo se tehnikama i principima slikovnih prikaza i snova i primjenjujemo ih na vlastiti rad u fizičkom kazalištu. Radionica započinje istraživanjem slikovnih prikaza koji se razvijaju kroz tijelo i otkrivaju osobne teme karakteristične za svakog pojedinog sudionika. Ove se teme istražuju kroz pokret, glas i tekst. Tako stvaramo kratke partiture pokreta s kojima se zatim igramo, slažemo ih jedne na druge i jedne uz druge čime svatko stvara svoj vlastiti samostalni rad. Zanima me kako ćete simultano izvoditi tekst i pokret tijela, kako ćete pregovarati između vanjske i unutarnje pozicije, glume i autentičnosti, fikcije i stvarnosti, umjetnog i realističnog. Zanima me kako će se određena dramaturgija, način bavljenja vremenom i prostorom, objektima i kontekstima razviti u individualnim radovima." (Mala Kline)

Opširnije

Zadnja izmjena: 08. Veljača 2012. u 11:32

N. Chirco, M.Kline & B. Popović u rezidenciji

STREAMLINE Streamline Project – Studio for performance „ REGINE“ (Queens)

PONEDJELJAK, 15. LIPNJA U 12 SATI U SC – TEATRU &TD- DVORANI SEK


OTVORENA PROBA kao zaključak prvog istraživačkog susreta oko realizacije projekta, tijekom 9 dana umjetničke rezidencije u Teatru &TD.

Koncept: Nhandan Chirco

Izvođači u rezidenciji:Nhandan Chirco – Italija / Mala Kline – Slovenija / Branko Popović – Srbija

Dizajn zvuka, živa manipulacija elektronskom glazbom: Milan Aleksić – Srbija

Specijalno pojavljivanje: Ana Takač i Vera Chirco Popović

Opširnije

Zadnja izmjena: 08. Veljača 2012. u 11:28

Peter Sciscioli i Ana Sofrenović u rezidenciji!

12.-25.3.2011. - UMJETNIČKA REZIDENCIJA + PREZENTACIJA RADA U NASTAJANJU + RAZGOVOR @ Teatar &TD

Autori i izvođači: Peter Sciscioli (New York)Ana Sofrenović (Beograd)

&TD u REZIDENCIJI u ožujku će na radni i kreativni boravak ugostiti mlade izvođače iz Srbije i Amerike.

Nakon dvotjednog nastavka istraživanja i rada na site-specific projektu radnog naslova "Trails" koji je započeo na ljeto 2010. godine, njujorški će izvođač i koreograf Peter Sciscioli i srpska glumica i vokalistica Ana Sofrenović podijeliti dio svog procesa ka novom radu te 25. ožujka, 2011.predstaviti svoj rad u nastajanju zagrebačkoj publici.

Opširnije

Zadnja izmjena: 08. Veljača 2012. u 11:26

Poor Dog Group u Rezidenciji

8.-19. lipnja, 2009. Poor Dog Group u Rezidenciji radi na svojoj najnovijoj predstavi THE INTERNATIONALISTS


Poor Dog Group je losanđeleski kolektiv scenskih i medijskih umjetnika predanih njegovanju prepoznatljive estetike kroz uzbudljive suradnje. Njihova misija je razviti originalan kazališni izraz kroz stvaranje novih radova i radikalno ispitivanje postojećih tekstova; redefinirati, educirati i širiti vlastitu percepciju performativne i kazališne forme; privući novu publiku; koristiti eksperimentalne metode u radu s tijelom, tekstom i tehnologijom; modelirati novi američki teatar; razvijati kultivaciju bezgraničnog i periodičnog prostora.



PDG u Zagreb dolazi adaptirati svoj najnoviji rad, The Internationalists, za hrvatsku publiku. Ova predstava kroz leće informacijskog doba ispituje američku kulturnu memoriju 'svemirske utrke' za vrijeme hladnog rata. Scena će biti prilagođena koristeći nađene objekte hrvatskog podrijetla, ili pak, infiltrirajući istočno-europsku kulturnu ikonografiju u postojeći svijet Amerikanaca potvrđujući njihovu dominaciju na vrhuncima tenzija hladnog rata. Osim rezidencije i rada na njihovoj posljednjoj predstavi, Teatar &TD će ugostiti Razgovore s PDG, povezujući ih sa zagrebačkim studentima, umjetnicima i kulturnim radnicima. Zagrebačka rezidencija završiti će javnom prezentacijom njihovog rada 19. lipnja u Teatru &TD.

Opširnije

Zadnja izmjena: 08. Veljača 2012. u 11:14