Info

u fazi popunjavanja

Danas

... bez programa ...

Najavljujemo

... bez programa ...

apap EU kulture programme

Kultura promjene

EDU&TD - Kontrapunkt: O kompoziciji i izvođenju imidža (Mala Kline)

VELJ.
20
Pon
20. Veljača 2012.
Ponedjeljak u 10:00
Teatar &TD - Polukružna — 250kn/200kn stud
VELJ.
19
Ned
19. Veljača 2012.
Nedjelja u 10:00
Teatar &TD - Polukružna — 250kn/200kn stud
VELJ.
18
Sub
18. Veljača 2012.
Subota u 10:00
Teatar &TD - Polukružna — 250kn/200kn stud
VELJ.
17
Pet
17. Veljača 2012.
Petak u 10:00
Teatar &TD - Polukružna — 250kn/200kn stud

17.-20. veljače / 10-15 sati / EDU&TD - Kontrapunkt: O kompoziciji i izvođenju imidža @ polukružna dvorana Teatra &TD / Voditeljica radionice: Mala Kline


Radionica se temelji na istraživanju različitih alata i pristupa koji omogućuju stvaranje vlastitih samostalnih radova. Koristimo se tehnikama i principima slikovnih prikaza i snova i primjenjujemo ih na vlastiti rad u fizičkom kazalištu. Kao polazište uzimamo imidže iz mitologije i tražimo osobne odgovore na specifične teme koje lociramo u ovom kontekstu. S jedne strane radimo s imidžima koji se otvaraju kroz naša tijela. Istražujemo ih kroz pokret, glas i tekst. S druge strane pokušavamo kreirati akcije koje su odgovor, ali i refleksija trenutnih socio-političkih pitanja svijeta u kojem živimo. Tako stvaramo kratke partiture akcija s kojima se zatim igramo, slažemo ih jedne na druge i jedne uz druge čime svatko stvara svoj vlastiti samostalni rad.

Mala Kline


Zanima me kako ćete simultano izvoditi tekst i pokret tijela, kako ćete ih izmjestiti, kako ćete pregovarati između vanjske i unutarnje pozicije, glume i autentičnosti, fikcije i stvarnosti, umjetnog i realističnog. Zanima me kako će se određena dramaturgija – dramaturgija bazirana na kontrapunktu (ovima) - razviti u individualnim radovima. Mala Kline


Radionica je otvorena za sve koji vole slike, tijelo, riječi i kazalište. Participacija 250kn/200kn studenti.
Prijave s vašim životopisom, kratkim motivacijskim pismom i kontaktima primamo na edukultura.sc@gmail.com do 12. veljače 2012.


Mala Kline (SLO) diplomirala je filozofiju i komparativnu književnost na Sveučilištu u Ljubljani. Od 1995. profesionalno radi kao plesačica (En-Knap, Ultima Vez), performerica, koreografkinja i redateljica na raznim izvedbeno umjetničkim projektima. Svoj rad stvara baziran na i u suradnji s drugim umjetnicima na projektima zajedničkog autorstva. Njena najpoznatija scenska djela su Campo de’ Fiori, Debut, The End i nedavno premijerno prikazan Bliss. 2005. dobila je nagrade Zlata ptica, i Povodni moz.

Trenutno je na trećoj godini poslijediplomskog studija socijalne filozofije u Ljubljani. Od 2009. studira na The School of Images u NY-u te od 2010. Masters of Theatre program na amsterdamskom DasArtsu.


Radionica se realizira u sklopu projekta Edukultura SC Kulture promjene Studentskog centra, uz potporu Ministarstva kulture RH.