Info

u fazi popunjavanja

Danas

... bez programa ...

Najavljujemo

... bez programa ...

apap EU kulture programme

Kultura promjene

Autorska večer: Tena Novak (HR)

SVI.
31
Čet
31. Svibanj 2012.
Četvrtak u 21:30
Teatar &TD - Atrij — 35/20kn studenti

Autorska večer: Tena Novak / Teatar&TD-Atrij / 21.30 sati, 35/25 kn za studenti

Mlada akademska violinistica Tena Novak Vincek iz Zagreba, široj publici poznatija kao članica sastava: "Tena Novak" (instrumentalna psihodelična glazba s utjecajima ambijentale), "Fjodor" (space rock,prog.), "Nimbus dei" (kraut rock), i mnoštvu drugih eksperimentalnih, konceptualnih i multimedijalnih projekata, inicira, uz suradnju Muzičkog Salona Studentskog Centra u Zagrebu, večer autorske glazbe.

Kompozicijom i improvizacijom bavi se od petnaeste godine. Do sada je napisala dvanaest kompozicija, a praizvela pet, uz suradnju klaviristice Dine Katnić. Glazba koju sklada je pod utjecajem progresivnog rocka, folklora, klasike i minimalizma, a sama bi autorica taj žanr opisala kao "progresivni minimalizam".

Na programu je: "Vilinski ples" br.4, za violinu solo,"Plesni uzorci"za klavir,"Pokret" za violinu i klavir, Trio za violinu klavir i violončelo, "Studija za dvije električne violine i space echo".

Glazbu izvode: Dina Katnić- klavir, Mariaberta Blašković -violončelo, Lucija Stanojević -el. violina, Tena Novak Vincek- violina, el. violina. Koncert će biti popraćen video projekcijama koje je pripremila i osmislila montažerka Hrvoslava Brkušić.

Autorska večer je pokrenuta s ciljem predstavljanja opusa umjetnice i njenog pokušaja poticanja muzičara i umjetnika na multidisciplinarnost, kreativnost, improvizaciju i njihova vlastita istraživanja izvan akademskih okvira.